dinsdag 24 mei 2016

Tasty bananenbrood! | TFS

Hallo allemaal!

Ik ben een echte health and fit freak, dus vaak iets lekkers eten zit er voor mij niet in.
Ik heb voor jullie een heerlijk recept! Healthy and yummie!
Dit bananen brood is compleet suikervrij en een gezonde snack voor tussendoor! Of als brood vervanging misschien... Enjoy dit recept voor de echte health liefhebbers onder ons! Waarom ongezond als het gezond kan?


Het recept gaat als volgt:
 
Wat heb je nodig:
- 3 middelgrote bananen (rijp!!!)
- 200 gram volkoren (spelt)meel
- 70 gram (kokos)olie
- 8 eetlepels agavesiroop
- 1 theelepel baking soda
- 2 eieren
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel vanille extract
- halve theelepel zout
- alles wat je maar lekker vind, chocola (puur), aardbeien, noten, gedroogd fruit etc.
 
Je hebt ook 1 cakevorm nodig.
 
verwarm je oven voor op 170 graden (heteluchtoven: 150)
 
stamp eerst de 3 bananen helemaal fijn voor je begint.
 
Als je een siliconen cakevorm hebt hoef je het niet in te vetten, smelt anders een beetje kokosolie in de magnetron of pan en vet het blik in.
smelt alle kokos olie en doe de agave siroop en de gesmolten kokosolie in een kom. Klop even met een garde en voeg dan de 2 eieren toe. Klop tot je een egale massa hebt.
voeg de fijngestampte bananen toe samen met het vanille extract. Voeg daarna de Kaneel, baking soda en zout toe. Klop dit even door. voeg je eigen ingredienten toe, wat je lekker vind, voeg daarna het speltmeel toe en klop goed door!
schenk het mengsel in de cakeblik en strijk het glad. Dit stop je onderin de oven voor zo'n 60 - 70 minuten.
laat het brood als het klaar is afkoelen!
 
Ik hoop dat jullie genieten van dit recept! Je hebt nog veel meer soorten van dit brood, ook met dadels & soja melk. Dit doen wij zelf altijd.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

bedankt voor je reactie!