woensdag 2 juli 2014

longboarden

Hee!!

Ik hou van skaten en dan vooral op een longboard. Lekker zomers van heuvels af downhill boarden. Maar je hebt zoveel verschillende boards en welke is nou geschikt waarvoor?
Dat ga ik je vertellen!

Drop through board


Longboard met meer stabiliteit voor downhill en een makkelijkere push voor cruisen. Wheelbites zijn onmogelijk zelfs bij de scherpste bochten.


drop down longboard 
 Drop-down longboards hebben door een golvend deck shape een wisselend deck hoogte. Bij de wielen is het deck hoger dan in het midden van het deck. Het deck is hierdoor erg stabiel en over het algemeen zeer geschikt voor snelle afdalingen.

(double) kicktail longboards
 Het deck kent alleen overhang achter de achterwielen (tail), over het algemeen stopt de voorzijde van het deck ter hoogte van de voorwielen. Kicktail longboards zijn zowel aan de voorkant als aan de achterkant voorzien van een breed uiteinde. De tail van een kicktail board is dan ook relatief breed in tegenstelling tot een pintail longboard.

pintail longboards
  Pintail longboards beschikken over deck met een puntvormige voor-en achterzijde. Alleen aan de achterzijde, achter de achterwielen heeft het deck overhang (de pintail) 

mini cruisers
 Mini cruisers zijn compacte longboards, deze longboards zijn vaak een kruising tussen een volwaardig longboard en een skateboard. Deze boards zijn voorzien van longboard trucks en wielen en hebben over het algemeen een kicktail deck.

Dit zijn zo'n beetje alle soorten longboards die er verkrijgbaar zijn. Het beste is om een longboard gewoon uit een skatewinkel te halen, zoals sparky Zwolle. Als je ze bij de intertoys haalt kun je er op rekenen dat ze niet goed zijn, Het houd is niet stevig en de wieltjes zijn veelste klein, hierdoor moet je heel veel en heel zwaar pushen en krijg je sneller last van blessures.

Als je geen skate store in de buurt hebt kun je het altijd nog bestellen bij longboarddeal .
zorg er wel voor dat je niet de allergoedkoopste neemt, nouja kan natuurlijk wel. Maar ik heb ook een van de goedkoopste en die rijden toch echt een stuk minder fijn dan een duurdere.
Ik raad je wel aan een goedkopere te nemen wanneer je nog nooit een board hebt gehad en je wilt eerst weten of je het wel echt leuk vind. Dan ben je niet meteen zoveel geld kwijt.
Een goed board bedraagt al wel rond de 130 - 300 euro en daartussen.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

bedankt voor je reactie!