dinsdag 29 juli 2014

Lifestyle: Mel wallis de vries

He!


Ik hou heel erg van lezen. En dan met name thrillers, horror en drama. Nee mij moet je geen sci-fi boek geven, Want dan kom ik niet verder dan de eerste bladzijde. Maar een thriller heb ik in 2 uurtjes uit! En dan praat ik over de thrillers van mel wallis de vries, jeugt thrillers ook wel genoemd.
En ook dit jaar is mel prijswinnaar van jonge jury 2014.
Ze is de succesvolste jeugttthriller schrijfster van dit moment.


Het fijne aan haar boeken vind ik, het begint meteen vanaf het eerste zinnetje dat je leest intressant, en met spanning. Je hebt zoveel boeken, en de eerste 6 hoofdstukken gebeurt er niet veel, en dan pas gebeurt er iets spannends. Maar mel begint meteen spannend, en dan op precies het goede moment stopt ze de spanning even, wat dus later weer verder gaat. Dus even een voorbeeld: je hebt een stukje verhaal en iemand word gekidnapped, dan komt er een nieuw hoofdstuk en dan staat er bijvoorbeeld 17 dagen eerder. ( dit is dan een voorbeeld). Dat vind ik echt heel erg fijn en daardoor blijf ik doorlezen, omdat in elke pagina, wel iets intressants staat, en ze blijft de spanning erin houden.

Ze heeft al negen boeken geschreven, en haar 10e boek Shock ligt binnekort ook in de winkel!
uitgespeeld
 Anna verhuist met haar ouders van Nijmegen naar Amsterdam. Op haar nieuwe school raakt ze bevriend met Tessa, Wouter, Charlotte en Tessa’s vriend Julian. Anna en Tessa krijgen een steeds hechtere band, tot ergernis van de anderen. Dan verdwijnt Tessa plotseling en Anna vertrouwt haar nieuwe vrienden niet meer. Haar gevoelens voor Tessa én Julian verwarren haar en zorgen voor aanvaringen met de anderen. Niemand weet meer wat hun vriendschap voorstelt. Wie bedriegt wie? En wie weet meer over Tessa’s verdwijning? Eén ding is zeker: degene die Tessa liet verdwijnen is nog lang niet uitgespeeld…!




verblind
 Max, Nina, Edith, Merlijn, Sjoerd, Maaike en Alexander zijn Amsterdamse scholieren die in de eindexamenklas zitten. Roos zit twee klassen lager en is een populair meisje. Haar ouders zijn gescheiden en ze woont bij haar vader, die weinig tijd voor haar heeft. Wanneer ze verliefd wordt op Alexander, een van de jongens uit het eindexamengroepje, wordt ze liefdevol opgenomen door het vriendengroepje. Als ze op een dag het lichaam van de gewurgde Maaike vindt, is de groep lamgeslagen van verdriet. Maaike lijkt het slachtoffer van een criminele afrekening; haar vader, een bekende topadvocaat, was bezig met een grote zaak tegen de Amsterdamse onderwereld. Dan valt er nog een slachtoffer en slaat de twijfel bij Roos toe. Wie heeft er nog meer belang bij de dood van Maaike? Langzaam vallen alle puzzelstukjes op hun plaats. Maar wil Roos de waarheid wel zien…

buiten zinnen
Karlijn zit in de eindexamenklas en is erg populair bij haar klasgenoten. Op een nacht heeft ze een angstaanjagend realistische droom over een man die in haar kamer is en haar aanraakt. Maar als ze wakker wordt, is ze alleen. Vanaf dat moment verandert haar leven totaal. Elke nacht komt de nachtmerrie enger en dreigender terug. Karlijn weet niet meer wat echt gebeurt en wat fantasie is. De nachten zijn een kwelling en ze is bang, moe en wanhopig. Karlijns wanhoop zorgt voor conflicten met haar omgeving en alleen aan haar dagboek kan ze haar verhaal kwijt. Is ze gek aan het worden, of is er iets anders aan de hand?


 fout
Stel je voor: je wordt wakker vastgebonden aan een boom en je hebt geen idee waar je bent.
Het is koud, regenachtig en in de wijde omtrek is geen mens te bekennen. Bij je voeten ontdek je een briefje met de tekst: Dit is je verdiende loon. Vanavond ben je dood. Het overkomt de zestienjarige Sophia. Ze is wanhopig en probeert van alles om te ontsnappen. Maar tevergeefs. Terwijl de tijd doortikt, herinnert ze zich langzaam weer flarden. Weet Sophia uiteindelijk wie haar heeft ontvoerd? Kan ze dit overleven? En welke rol speelt Damian, haar nieuwe vriend? Ze heeft slechts een dag om achter de waarheid te komen.


waanzin
 Kort na elkaar verdwijnen er vier meisjes. Spoorloos. De politie denkt dat ze zijn weggelopen en besteedt weinig aandacht aan de vermissingen. De zeventienjarige Claire is met haar vader naar Rotterdam verhuisd. Ze haat de stad en mist haar oude vriendinnen vreselijk. Ze ligt behoorlijk met zichzelf (en de nieuwe vriendin van haar vader) overhoop. Dan opeens is haar leven in gevaar. Een geheimzinnige man heeft het op haar gemunt. Claire raakt al snel verstrikt in een psychologisch kat-en-muisspelletje. Weet ze uit handen van de man te blijven? En is er een verband tussen de vier verdwenen meisjes en het verhaal van Claire? Pas tijdens de bloedstollende ontknoping komt Claire achter alle antwoorden.


 vals
 Het is kerstvakantie en Abby, Kim, Pippa en Feline gaan naar een huisje in de Ardennen. Door het slechte weer sneeuwen ze in. Er is geen elektriciteit, het mobiele netwerk is uitgevallen en het dichtstbijzijnde huis is een paar kilometer verderop. De meiden doen er een beetje lacherig over. Maar dan verdwijnt Kim opeens na een ruzie. De overgebleven drie vriendinnen zijn bezorgd, maar denken dat Kim terug naar Amsterdam is gegaan. Als Feline ook verdwijnt, maakt de bezorgdheid plaats voor angst. Pippa en Abby kunnen door het slechte weer geen kant op. De sfeer wordt steeds grimmiger en angstaanjagender. Wie heeft het op de meiden gemunt? Weten de vriendinnen eigenlijk wel alles van elkaar?


 verstrikt
 Als Lara haar ogen opent, is alles zwart. Ze kan zich niet bewegen. Eerst denkt Lara dat ze droomt. Maar hoe hard ze haar best ook doet, ze wordt niet wakker. En dan begint ze stemmen in het duister te horen; sommige boos, andere verdrietig. Wat willen ze van haar? En waarom kan ze niet uit het zwart ontsnappen?
Langzaam komen Lara’s herinneringen terug, en komt ze erachter dat ze een dramatisch ongeluk heeft gehad. Is ze dood? Moet ze voor altijd in het zwart blijven ronddolen? In haar wanhoop beseft ze één ding: het leven van haar beste vriendin Maud is ook in gevaar. Maar hoe kan ze Maud ooit waarschuwen? Lara zet alles op alles om met Maud in contact te komen, maar de tijd dringt...


 klem
 Een schoolreisje naar Vlieland loop volledig uit de hand: een van de leerlingen wordt gewurgd in de duinen gevonden. De groep is lamgeslagen. Wat is er gebeurd? Wie heeft het gedaan? En wie loopt er nog meer gevaar? Door het slechte weer kan niemand van het eiland af. Steeds meer feiten komen aan het licht; bijna iedereen lijkt een motief te hebben, bijna niemand lijkt de waarheid te spreken. Vriendschappen komen onder druk te staan en langzaam maar zeker verandert het verblijf in een regelrechte hel.

 wreed
 Wat als je ergste nachtmerrie werkelijkheid wordt en er niemand meer is om je te helpen?
Langzaam en verward komt Danielle bij bewustzijn. Ze is geblinddoekt en vastgebonden op een bed. In de kamer voelt ze de aanwezigheid van een ander. Ze smeekt haar ontvoerder om haar te laten gaan, maar wat ze ook zegt, de kidnapper zwijgt. Dan voelt ze plotseling iets kouds en scherps. Danielle beseft dat de nachtmerrie nu pas echt is begonnen. Kan ze ontsnappen? Komt ze hier ooit levend uit?







Dit waren tot nu toe al haar boeken, wanneer Shock uit komt ga ik zeker een revieuw doen.
Eigenlijk zijn ze allemaal mijn favo's, maar als ik moest kiezen kies ik voor : Waanzin, uitgespeeld, fout, verblind en verstrikt.

Het zijn allemaal aanraders! Ik zou ze zeker bestellen als je hiervan houd. Lees de bovenstaande samenvatting nog eens goed door:)
Ze zijn super! Je gaat er geen spijt van krijgen

Liefs,
Mel


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

bedankt voor je reactie!