zaterdag 5 juli 2014

sneller een bruin tintje krijgen!

Iedereen wil wel graag een natuurlijk bruin kleurtje hebben, en dan ga je natuurlijk lekker in de zon bakken. Maar dan moet je wel uitkijken dat je niet te lang ligt. Dan heb je in plaats van een bruine kleur een rode kleur

Als allereerst moet je je huid goed scrubben voor het zonnen, hierdoor verwijder je de dode huidcellen en kan je huid beter bruin worden. Je word sneller en egaler bruin, en het zal beter blijven zitten. En het is ook nog eens gewoon goed voor je huid.

Voeding heeft ook een positive invloed op het bruin worden, Vooral worteltjes en tomaten. Dus veel tomatensoep, wortelsap, tomaten en wortels eten. Ook het voedingsmiddel koper heeft een positive invloed. Koper zit in in volkoren tarwemeel, paranoten, havermout en hazelnoten.

De kracht van de zon is natuurlijk super belangerijk. Gemiddeld is de zon het felst tussen 's ochtends 11 uur en 's middags 5 uur, waarbij de zon het sterkst is tussen 12 en 2 uur. Smeer je goed in en ga lekker in de zon liggen, niet verbranden!  Kijk naar het UV index op deze site (http://www.knmi.nl/datacentrum/weer_en_gezondheid/zonkracht.html ) . Hoe hoger de index, hoe sneller je verkleurt. 6 is de perfecte index

Je kunt het best ergens gaan zonnen waar water of zand is (sneeuw ook maar dit is een beetje koud). Dit reflecteert. Hierdoor krijg je extra veel zon op je huid.

Als je egaal bruin wilt worden is bewegen belangerijk. Het is niet alleen goed voor je tint, maar ook voor je lichaam! Hierdoor vangt je lichaam van alle kanten zonlicht.

tips
Smeer na het zonnen Aftersun op. Dit verkoelt en helpt bij het egaliseren van je tintje. Ook behou je je kleurtje langer.

Gebruik olie met bruin worden. Maar er zit wel een risico aan. Olie is slecht voor je huid en hierdoor verbrand je heel snel. o.a. babyolie, zonnebloemolie en olijfolie zijn zeker goed om snel heel erg bruin te worden. Maar let er dus op dat je niet te lang in de zon zit! Je kunt beter langer wachten en mooi bruin worden, dan heel snel willen en je dan helemaal verbranden.

Je hebt tegenwoordig ook pillen die je huid een bruinere tint krijgt. Zonder zonlicht, alleen de pil. Of het werkt is nog maar de vraag. Ze zeggen van wel dus je kunt het altijd proberen. Nooit geschoten is altijd mis.

Ik heb persoonlijk het geluk dat ik supersnel bruin word en nooit verbrand. Ik ben nog maar 1 keer in mijn leven verbrand dus ik ben daar mee gezegend:)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

bedankt voor je reactie!