vrijdag 4 juli 2014

tips om je haar optimaal te verzorgen

Bijna ieder meisje droomt ervan om perfect lang haar te krijgen, maar dan moet je het wel goed verzorgen, want je kunt het wel lang hebben, maar als het helemaal dood is is het alsnog niet mooi.



haarproducten
Haar producten bevatten vitaminen en mineralen en deze verbeteren wel wat van het uiterlijk van je haar, maar het is niet zo dat deze producten de kwaliteit van je haar verbetert, wat toch wel belangerijk is. Het word namelijk niet door het haar opgenomen.

vocht
Vocht is belangerijk voor je haar om het soepel te houden. Het is belangerijk om je vochthuishouding constant op peil te houden. Dus veel water drinken, bij voorkeur 1 tot 1,5 liter per dag.

mineralen
 Mineralen zoals ijzer, zink en koper zijn belangrijk voor het transport van voedingstoffen en zuurstof, zuurstofopname en activiteit van de cellen. Dit is belangrijk om de haargroei en groeicyclus te bevorderen. IJzer zit vooral in groene groenten en rood vlees. Zink in vlees en vis en koper in lever, groeten, zaden en noten. Als je vegetarisch bent zoals ik, sla je het vlees gewoon over. Beter voor jezelf en voor het dier,

proteïnen

Je haar bestaat voor een groot deel uit proteïnen. Als je voeding niet genoeg proteïnen bevat kan dat leiden tot dunner haar en een tragere groei cyclus.
Eet dus voldoende vis en eieren, peulvruchten, sojaproducten en yoghurt.

vitaminen
 
Vitamine A is goed voor een gezonde huid en hoofdhuid. Vitamine A zit vooral in groenten (worteltjes).
Vitamine B en C zijn goed voor de bloedcirculatie, haargroei en haarkleur. Als je voorraad vitamine B en C constant op peil zijn dan zorgt dit voor soepel haar dan minder geneigd is tot splijten.
Vitamine B en C komen o.a. voor in groenten, fruit en granen.

supplement
Als je van jezelf weet dat je ongezond eet, of als je geen tijd hebt om er op te letten, Dan kun je supplementen nemen waar belangerijke vitamine en mineralen inzitten.

wat verder nog meer helpt
Rook niet, bepertk of drink geen koffie en drank,

eet gezond, vermijd vet en suiker.

 
Behandel je haar met voorzichtigheid of het een teer voorwerp is. Kam of borstel het niet onnodig en friemel er niet mee.

Douche of spoel je haar niet met heel heet water. Beperk het gebruik van fohn en andere haarstylers.

Geef jezelf regelmatig een hoofdhuidmassage om de haarzakjes te stimuleren.

Laat je haar regelmatig bijknippen om dode haarpunten te voorkomen en om het er gewoon gezond uit te laten zien.


Geef je haar af een toe een behandeling met hete olie: B.v.:
Voor droog haar:
Behandeling warme rozemarijnolie
100 ml olijfolie
1 handje gedroogde rozemarijn
Verwarm de olie en kneus de rozemarijn (b.v. in de vijzel). Vermeng het goed. Smeer het mengsel over het haar. Doe er plastic en een handdoek over en laat het 15 minuten intrekken. Om uit te spoelen eerst shampoo in het haar doen en dan water toevoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

bedankt voor je reactie!