donderdag 30 oktober 2014

Tijd voor nieuwe vrienden!

Je kent het wel, je hebt een supergoede vriend/vriendin, tenminste dat denk je. en op een gegeven moment word je aan de kant gedrukt. Soms word je vervangen, soms ben je het gewoon zelf zat omdat het gesprek altijd van jou kant moet komen. Of je bent gewoon is een keer toe aan een nieuwe vriend/vriendin erbij, een nieuwe aanvulling aan je vriendengroepje.

Nou oke, allemaal leuk enzo. maar hoe ga je dat dan aan pakken? Voor heel veel mensen is het lastig om vrienden te maken, voor sommigen juist niet, die lopen een bar in en lopen er weer uit met 25 nieuwe nummers in zijn/haar contacten. Maar dat gaat jou misschien niet zo makkelijk af. Ik zou eerlijk zeggen, ik vind het ook lastig. Daarom ga ik jullie wat tips geven, die ik heb opgepakt om nieuwe vrienden te maken!

De eerste stap is op iemand af stappen. Als je dat niet doet, gebeurt er ook niets, de vrienden komen niet allemaal zomaar naar je toe huppelen. Nee zo simpel gaat dat niet. Durf een praatje met een vreemde te maken, je kunt overal nieuwe vrienden vinden, op een festival, in de club. Maar ook gewoon in de supermarkt.

Bedenk een goede openingszin, lijkt een beetje op iets wat je doet als je een leuke jongen of meid ziet, maar dan natuurlijk geen liefdesverklaring. Zeg ook iets neutraals, dus als je in een supermarkt loopt, vraag bijvoorbeeld of hij/zij weet waar de snoepschappen liggen.  Begin aan de praat te raken, dus loop daarna niet meteen weg. Misschien kom je er wel achter of hij/zij heel veel met je gemeen hebt? Dit kun je natuurlijk allemaal aanpassen op waar je bent, je kunt ook gewoon een complimentje geven.

Verwacht niet meteen dat als je een nieuwe vriend/vriendin hebt gemaakt dat ze meteen alle tijd voor je hebben om elke dag met je af te spreken etc. geef ze de tijd om je te leren kennen dus haast niks! Anders zijn ze misschien zo weer weg en dat is natuurlijk zonde!

Blijf contact houden, en geef niet op!

Je komt er wel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

bedankt voor je reactie!