dit recept is een hoofdgerecht. het is voor 8 personen. het bereiden duurt circa 15 minuten excl 20 minuten wachten. voor voedingswaarde kijk onderaan dit artikel!
Wat heb je nodig?
3 plakjes roomboterbladerdeeg uit de diepvries (ontdooid)1 blik peren (460 gr, uitgelekt)
150 gram roquefort (of danish blue) (verkruimeld)
1 eetlepel verse rozemarijn (in losse naaldjes)
(versgemalen) peper
keukenspullen
bakpapierbereiden
verwarm de oven voor op 225 graden celcius en bekleed de bakplaat met bakpapier.Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar. Ze moeten elkaar circa 1 cm overlappen. deegranden goed vast drukken zodat er 1 rechthoekige deeglap ontstaat van 13 x 38 cm.
dep de peren droog in keukenpapier en snij ze in plakjes. vervolgends leg je de plakjes peer dakpansgewijs op de bladerdeeg. laat circa 1 cm van de rand vrij. Verdeel de roquefort, rozemarijn en peper over de peren heen. Leg de bakplaat in het midden van de oven en bak 20 minuten goudbruin en gaar
voedingswaarde
voedingswaarde per 1 persoons portie:energie: 175 kcal
eiwit: 5 g
koolhydraten: 17 g
vet: 10 g
eetsmakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
bedankt voor je reactie!