vrijdag 12 juni 2015

vrijdag receptendag? Bladerdeegslof met blauwaderkaas en peer | TFS

Ik breng een nieuw onderwerp tot leven in mijn blog, namelijk elke vrijdag, 4 weken lang een vegetarisch recept! Zo kan ik iedereen laten zien dat vegetarisch eten uit meer bestaat dan alleen maar salades, en misschien maak ik wel iemand vegetarisch?



dit recept is een hoofdgerecht. het is voor 8 personen. het bereiden duurt circa 15 minuten excl 20 minuten wachten. voor voedingswaarde kijk onderaan dit artikel!

Wat heb je nodig?

3 plakjes roomboterbladerdeeg uit de diepvries (ontdooid)
1 blik peren (460 gr, uitgelekt)
150 gram roquefort (of danish blue) (verkruimeld)
1 eetlepel verse rozemarijn (in losse naaldjes)
(versgemalen) peper

keukenspullen

bakpapier

bereiden

verwarm de oven voor op 225 graden celcius en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar. Ze moeten elkaar circa 1 cm overlappen. deegranden goed vast drukken zodat er 1 rechthoekige deeglap ontstaat van 13 x 38 cm.
dep de peren droog in keukenpapier en snij ze in plakjes. vervolgends leg je de plakjes peer dakpansgewijs op de bladerdeeg. laat circa 1 cm van de rand vrij. Verdeel de roquefort, rozemarijn en peper over de peren heen. Leg de bakplaat in het midden van de oven en bak 20 minuten goudbruin en gaar

voedingswaarde

voedingswaarde per 1 persoons portie:

energie: 175 kcal
eiwit:     5 g
koolhydraten:    17 g
vet:   10 g

eetsmakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

bedankt voor je reactie!