vrijdag 26 september 2014

DIY: lippenbalsem en lipscrub!

Halloi!

Vandaag een nieuwe diy voor jullie! En dit keer een lippenbalsem EN een lipscrub!! Het is supermakkelijk om te maken en dit is het enige wat je nodig hebt! En de lipscrub is eetbaar! Lees gauw verder als je deze twee producten ook zelf wilt maken!




lippenbalsem:

  • 3 delen plantaardige olie

    • 1 deel bijenwas OF candelilla (waarvan je de helft minder moet hebben)

      • 1 deel plantaardige boter

        •  Etherische olie (begin met 1-2 druppeltjes per eetlepel en daarna kan je altijd naar wens meer toevoegen.

          • potje of lege libello stick

           als je candelilla wilt gebruiken, en je zou bijvoorbeeld 1 eetlepel bijenwas gebruiken, zou je voor candelilla dus een halve eetlepel moeten gebruiken.
          Het is makkelijk om met eetlepels te werken, dus : 3 eetlepels plataardige olie,  1 eetlepel bijenwas en 1 eetlepel plantaardige boter. Bij deze hoeveelheid kun je dus zon 5-10 druppels etherische olie aan toevoegen.


          Met de bijenwas kan je nog een beetje variƫren, als je de lippenbalsem te hard vindt kan je hem opnieuw smelten en wat meer plantaardige olie toevoegen, vind je de balsem te zacht dan kan je wat meer bijenwas toevoegen.

           Castor olie kan je ook gebruiken in je lippenbalsem omdat het een mooie glans geeft op je lippen. In het bovenstaande recept kan je dan ongeveer een ½ eetlepel toevoegen (en dan 2 ½ eetlepel plantaardige olie gebruiken)

          Als je een kleurtje wilt kun je Mica poeder toevoegen. dit kun je bij de online zeepwinkel in heel veel kleuren bestellen, maar dit is optioneel.

           

          DIY lippenbalsem recept

          1. Doe de olie, was en boter in een vuurvaste maatbeker en smelt alles in een pan met heet water op een laag vuur totdat het vloeibaar is.

          2. Haal de maatbeker uit het water en droog de buitenkant even af zodat je straks geen water in je lippenbalsem krijgt. Laat het mengsel afkoelen tot ongeveer 40 graden. Voeg nu de etherische olie en eventueel mica poeder of cacaopoeder toe. Roer goed door zodat alle ingrediƫnten goed gemengd worden.

          3. Vul nu kleine potjes of speciale lippenbalsem sticks met de vloeistof en laat het geheel afkoelen. De Online Zeepwinkel heeft speciale potjes en sticks voor lippenbalsem. Je kunt ook je oude labello sticks bewaren en als die leeg zijn goed schoonmaken, ontsmetten en opnieuw gebruiken.
          Als de balsem is afgekoeld kan je de potjes afsluiten.

          zo simpel is het! Nu verder met de lipscrub, ook niet geheel onbelangerijk voor mooie en zachte lippen!


           lippenscrub:

          Wat heb je nodig?

          •   2 eetlepels suiker

            • 1 eetlepel honing

              • 1 eetlepel olijfolie

                • potje


                Dit meng je in een schaal, en dan ga je roeren. gewoon met een lepeltje. Nu word het als het goed is een soort scrub, en kun je het in je potje doen en klaar! Zo gebeurt, en je kunt het zelfs altijd nog opeten! Je kunt dit niet langer dan een week of twee bewaren, maak daarom niet te veel!

                Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben gehad! Succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

bedankt voor je reactie!