maandag 23 juni 2014

Felle haarkleuren!

Hee Hee!

Ben je het zat om alleen maar saaie bruine/zwarte/blonde haren te hebben? Verf het dan in een felle kleur! Zoals roze, paars, groen of blauw. Het hoeft natuurlijk niet helemaal. Een dipdye is ook al leuk (alleen de puntjes). Maar helaas gaat dit niet zo makkelijk als je bruin of zwart haar hebt, dan zul je het deel dat je wilt verven eerst moeten bleken en dat is heel slecht voor je haar. Het is maar hoe graag je het wilt.



Ik zelf heb mijn haar in allerlei kleuren gehad, roze paars blauw. En volgende maand word het groen en blauw. Ik doe het omdat het gewoon mijn stijl is. Anders.

Ik zal een paar voorbeelden laten zien van gekleurd haar. Maar eerst hoe je het moet doen.

Heel veel mensen gaan er voor naar de kapper. Maar het is echt super simpel!
Wat heb je nodig:
  • Haarverf in de gewenste kleur
  • Een oud plastic bakje
  • latex handschoenen
  • vaseline
  • aluminiumfoli/verfmuts
  • verfkwastje
  1. Was je haar eerst met neutrale zachte shampoo, maak het daarna handdoek droog
  2. Smeer vaseline langs je haarrand op je gezicht en achter je oor! Als je dan verf op je gezicht morst kun je het er zo afhalen, als je geen vaseline smeert kunnen je oren of gezicht nog wel tot 2 dagen in de kleur van de verf blijven (waar je hebt gemorst) of er komen gele plekken. Ook in je nek smeren! Je nek en je oor zijn het belangerijkst.
  3.  Stop wat verf in het plastic bakje 
  4. Doe dan de handschoenen aan en pak de lok die je wilt verven, je kunt eventueel de rest vastbinden. Als je je hele haar wilt verven begin je gewoon bij de scheiding en werk je naar beneden.
  5. Pak de kwast en dip het in de verf, begin te verven. Zorg ervoor dat je alle haartjes goed geverft hebt, dus achterkant en binnekant ook.
  6. ben je klaar wikkel je de lok in aluminium folie, en als je je hele haar geverft hebt kun je het beste een speciale plastic verfmuts erover heen zetten.
  7. Meestal staat op de verpakking 30 minuten wachten, mijn tip is om iniedergeval anderhalf uur te wachten. Het kan geen kwaad, en hoe langer je wacht hoe beter de kleur intrekt, en hoe feller het word en hoe langer het blijft zitten
  8. Wanneer het klaar is spoel je het uit tot dat het water weer helder is.
En klaar is je haar! Je kunt het meteen droogmaken, je kunt ook wachten. Het maakt niet uit.
Felle kleurtjes blijven meestal tot 2 weken zitten. Het ligt aan je haar, en het merk.
Ik raad zelf Manic Panic aan. Het is iets duurder dan bijvoorbeeld directions, maar je haar gaat er van glanzen en word lekker zacht, en het blijft veel langer zitten.

Even wat voorbeeldjes:







Ik hoop dat jullie er wat aan hebben!

xoxo
mel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

bedankt voor je reactie!