zaterdag 28 juni 2014

Tip tegen verveling! Fotoshoot met vriendinnen.

Iedereen verveeld zich wel eens. En als je je verveeld heb je dus niks te doen. Logisch.
Meiden vinden het leuk om fotos te maken, zich op te maken en hun haar te doen. Dus er is niks leukers dan een fotoshoot te houden!

Ik doe ook fotoshoots for fun, maar mijne hebben natuurlijk wel een doel. Dat doel is dit blog. Daar gebruik ik ze voor. Als je een shoot met je vriendinnen gaat doen is het leuk voor facebook enso! En gewoon om je middag gezellig door te brengen.



Als allereerste kies je de stijl waarin je de shoot wilt houden. Wil je het meer rockchick houden? Of heel lief girly girl achtig? Pas daar dan je make-up en kleding aan. Met een rockchick look doe je natuurlijk donkere make-up en stoere kleding. Met een liefelijke look kun je leuke jurkjes gebruiken.

Ten tweede is de locatie heel belangerijk. wil je een plek waar het rustig is en waar niemand door de foto heen loopt? Kies dan niet midden in de stad. Of liever toch iets bruizenders?? Denk aan de stad. Je kunt ook een leuke stoere shoot houden op een skatebaan, of in een oude tunnel met graffiti.


Als derde is een goede camera van goed belang. Een spiegelreflexcamera zou helemaal mooi zijn, maar een gewoon goede camera kan ook. Zorg er ook voor dat de gene die de fotos maakt niet te veel trilt, je kunt een standaard meenemen?

Als je wilt kun je meerdere kledingsetjes meenemen, en iemand die de visargie doet (een vriendin) die dan ook nog make-up meeneemt, dan kun je tussendoor nog wisselen en loop je niet de heletijd met het zelfde jasje!

Zorg dat je camera voldoende is opgeladen en dat je genoeg schijfruimte hebt om lekker veel foto's te maken!

Weer is bepalend voor het eindresultaat. Bekijk van te voren wat voor weer het word. Gaat het regenen? Ga dan ergens binnen shooten. Schijnt er veel zon? Of is het juist bewolkt. Een fotoshoot in de felle zon is meestal geen goed idee. Het beste is een klein beetje zonnig en een beetje bewolkt (Niet te bewolkt, dan heeft het fotograferen niet veel zin).  Met teveel zon krijg je al gauw dat de zon je lens in schijnt, je kunt dan wel omdraaien (van hoek veranderen) maar denk er dan aan dat het model de heletijd in de zon moet kijken, zonder haar ogen te sluiten.

Voor de rest is het heel belangerijk dat je er plezier in hebt, dan gaat het niet zozeer om de foto's!

Hier zijn een aantal van mijn foto's. Neem hier inspiratie van op voor je eigen shoot!









Ik bewerk al mijn foto's met picsart!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

bedankt voor je reactie!